Sdílet na Facebooku

Kulinářský výlet na riviéru!

Regionu se často přezdívá „Břicho Itálie“. Proto kulinářský výlet právě sem není vůbec špatné rozhodnutí. Oblast poskytuje jak vynikající vína, tak mnoho typických speciality: např. parmská šunka, parmezán…

Prosciutto je asi nejznámější šunka světa.

Co si musíte dát k snídani jsou známé italské cornetti – máslové „rohlíky“ s čokoládovou, vanilkovou nebo marmeládovou náplní. Přestože je známe i u nás, ty italské jsou nepřekonatelné, jejich chuť je nepopsatelná, musíte ji prožít.


To nejlepší po ránu jsou cornetti

Pokud jdete do restaurace je dobré dát si velkou láhev, nebo karafu vody, protože při obědě a večeři ji v horkých dnech určitě vypijete.

Karafa je mezinárodní slovo, každý Ital bude vědět, že když chcete "karafa", má přinést nádobu s vodou.

Karafa je mezinárodní slovo, každý Ital bude vědět, že když chcete "karafa", má přinést nádobu s vodou.

Komentáře jsou uzavřeny.